cum sa il fac sa ma iubeasca

cum sa il fac sa ma iubeasca

N-are rost sa investesti intr-o relatie cu un tip care nu te atrage doar pentru ca el ar da orice sa fie cu tine. Dar expertii te asigura ca faci o miscare inteligenta daca vei alege un tip care te place putin mai mult decat il placi tu pe el.

Se pare ca exista o cale de mijloc fericita intre rebelul frange-inimi si tipul de treaba care ti-ar pune lumea la picioare, iar asta e exact ceea ce trebuie sa cauti la o relatie.

Sa fie clar: nu vorbim de angajamente daca nu e cazul. N-are rost sa investesti energie intr-un tip care nu te atrage doar pentru ca el ar da orice sa fie cu tine. Dar expertii sunt de acord ca, alegand un tip care te place cu 10% mai mult decat il placi tu, faci o miscare inteligenta.
Citeste si: 7 reguli de ignorat in cuplu

Sigur ca cifra e simbolica - nu exista o cale stiintifica de a calcula iubirea. E doar un mod de a spune ca, desi exista atractie reciproca, balanta se inclina ceva mai mult in favoarea ta.

“E o dinamica benefica, mai ales in primul stadiu al relatiei, pentru ca poti sta linistita in privinta dilemei Oare ma va suna?”, spune Seth Meyers, psihoterapeut si autor al cartii  "Dr. Seth's Love Prescription".

Atunci cand nu esti tentata sa te intrebi non-stop daca te place cu adevarat sau nu, e mult mai usor sa fii tu insati, iar asta creste sansele de reusita ale unei relatii. “N-o sa-ti pierzi timpul cu jocuri inutile, prin urmare relatia va fi una sincera”, explica Meyers.
Citeste si: Ce ascund barbatii chiar si cand sunt indragostiti?

Desigur, e mult mai usor sa-ti pierzi capul dupa un barbat care nici macar nu realizeaza ca existi (si care ti-ar face tot felul de lucruri obraznice, iar apoi ar uita sa te mai sune), insa desi tipul dispus sa-ti ofere totul nu-ti trezeste inca la fel de multi fluturasi in stomac, nu e nici atat de plictisitor cum te grabesti sa presupui.
Mr. 10% e 100% adorabil

In general, un tip care te place ceva mai mult decat il placi tu e foarte afectuos si nu cauta sa te deruteze. Evident, vorbim de doua calitati extraordinare, dar e usor sa confunzi aceasta disponibilitate de care da dovada cu dependenta. Desi il placi, probabil ca nu esti super entuziasmata, avand in vedere ca nu-ti face impresia unui tip puternic si independent, genul de barbat caruia nicio femeie nu-i poate rezista.
Citeste si: 7 lectii de iubire de la cupluri celebre

Un bun mod de a aprinde “scantei” este sa-l observi in elementul lui, sugereaza Diana Kirschner, autoarea cartii "Sealing the Deal". Daca e talentat la fotbal, insoteste-l la un meci si priveste-l luptandu-se pentru victorie - ti se va parea la fel de sexy ca Beckham. Sau iesi cu el si cu prietenii lui. Parerea pe care o ai despre el se va schimba radical dupa ce ii vei observa comportamentul intr-o situatie in care se simte relaxat si increzator - vei realiza ca nu are nevoie de tine, ci doar te vrea in viata lui.
Va prelua controlul cand te astepti mai putin

Daca iti imaginezi ca te vei plictisi fiind mereu fiind in avantaj, uite ce trebuie sa stii: va veni vremea cand veti face schimb de roluri. “Relatiile sunt schimbatoare - vor fi zile in care el va fi innebunit dupa tine, dar si zile cand tu vei fi cea care tanjeste dupa compania lui”.
Citeste si: Importanta intimitatii in iubire

Practic, nu te vei simti niciodata prea relaxata. Denisa, 27, a experimentat de multe ori acest gen de schimbari in relatia pe care o are de patru ani: “Iubitul meu m-a curtat multa vreme, dar eu aveam indoieli in privinta lui. Lucrurile s-au schimbat intre timp, iar acum nu ma mai simt ca o printesa adorata. Pun si eu umarul la bunul mers al relatiei noastre”, spune ea. Asa ca lasa natura sa-si urmeze cursul si da-i timp sa-ti demonstreze ca e un barbat in toata regula.
Nu se va transforma intr-un cosmar

Cand rolurile se inverseaza si iti dai seama ca poate fi mult mai sexy decat ti-ai imaginat, poti sa contezi pe un lucru, spune Kirschner: te va trata intotdeauna la fel ca in momentul in care te-a cunoscut. “Daca la inceputul relatiei e foarte grijuliu si te trateaza cu delicatete, e foarte posibil ca acest comportament sa ramana neschimbat pe parcursul relatiei.”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu